Sohvalla lifestyle-vaikuttaja @mustarttu:n kanssa ☕ // On the sofa with lifestyle content creator @mustarttu

For English version, see below.

Kuva credit: @mustarttu

Helsinkiläinen tyyli-intoilija, sisällöntuottaja, lifestylevaikuttaja Arttu Mustonen @mustarttu löysi keväällä oman kodin Helsingin Kalliosta, joka on nyt remontoitu Artun tarpeisiin ja tyyliin sopivaksi. Pebble-vuodesohvalla on keskeinen rooli kodissa, jossa Arttu kerää inspiraatiota luoviin projekteihinsa.

Tutustuimme Arttuun kesällä 2021 ja inspiroiduimme välittömästi hänen energiastaan, vilpittömyydestään ja avoimuudestaan. Hänen kiinnostuksensa laadukkaaseen ja kestävään muotoiluun, sekä rohkeus yhdistellä värejä ja muotoja niin muodin kuin sisustuksen parissa sai meidät innostumaan. Artun positiivisuus, ennakkoluulottomuus ja rohkeus olla oma itsensä on asia jota arvostamme ja haluamme välittää tätä asennetta myös omassa arjessamme.

Arttu ihastui BEdesignin sohvamallistoon vieraillessaan Turussa ja hän etsi kotiinsa fiksua sohvaratkaisua joka toimisi myös varavuoteena. Artun valinnaksi muodostui BEdesignin Pebble Sofa Bed 3 "Frost - Beige 05" -kankaalla.

Saimme mahdollisuuden kurkistaa tarkemmin @mustarttu:n arkeen sisällöntuottajana ja hän jakoi meille myös ajatuksia kodistaan sekä hänen parhaat sisustusvinkkinsä. Mitkä 3 sanaa kuvaavat sinua parhaiten ihmisenä?

Iloinen, fiilistelijä, lojaali

Miten päädyit sisällöntuottajaksi ja vaikuttajaksi?

Päädyin somen pariin vähän puolivahingossa kiinnostuksesta valo- ja videokuvaamiseen. Ja monen onnenpotkun sekä rohkean päätöksen seurauksena tästä tuli mun ammatti. Täyspäiväisesti oon tehnyt sisällöntuotantoa ja ”somea” nyt n. 5,5 vuotta.

Miltä tyypillinen päiväsi näyttää?

Tyypillinen päivä alkaa sillä, et tsekkaan heti ensimmäisenä meilit ja syön aamiaisen samaan aikaan. Parina päivänä viikossa on kuvauspäivä, jolloin mä suunnittelen niitä vielä viimeisen kerran ja valmistaudun ennen ku kuvaaja tulee paikalle. Kuvauksissa menee päivästä riippuen 2-5 tuntia, jonka jälkeen alkaa editointi. Osan editoinnista jätän seuraaville päiville. Tässä kaiken aikana on yleensä vielä neuvotteluja tulevien yhteistöiden ja projektien osalta joko meilin tai puhelimen välityksellä. Ja illalla ennen kuin koitan siirtyä vapaalle, tsekkaan viimeisen kerran kaikki meilit läpi. Mut lähtökohtaisesti kaikki päivät on aika omanlaisiaan, vaikka perus ranka olisikin samantyyppinen.

Mikä on haastavinta ja palkitsevinta toimia yrittäjänä?

Haastavinta on, ettei eroa vapaa-ajan ja työn välille ole kovin helppoa tehdä. Esimeriksi kaikki mikä liittyy instagramiin on käytännössä mun työtä, jolloin pelkästään se että illalla avaa puhelimen ja tsekkaa ihmisiltä tulleita viestejä, saa aivot työmodeen. Palkitsevinta taas on ihmisten henkilökohtaiset tarinat ja kiitokset siitä, että olen onnistunut liikuttamaan heitä jollain tavalla, esim saanut nauramaan tai vaihtoehtoisesti voinut olla vertaistueksi jossain asiassa.

Mikä on tavoitteesi kun luot sisältöä ja minkä tyyppistä sisältöä luot?

Olen koittanut ottaa nyt entistä vahvemmin sitä linjaa, että haluan tuottaa sisältöä joka saa hyvälle tuulelle, inspiroi ja antaa ihmisille jotain iloa ja valoa tän muuten hetkittäin aika masentavan maailman ja uutisoinnin ulkopuolella. Mutta sen verran haluan myös tehdä yhteiskunnallisesti hyvää, että puhun itselleni tärkeistä teemoista aina kun sille on oikea aikansa, kuten esim. seksuaalisuudesta tai oman itsensä löytämisestä jne.

Kuinka tärkeä kotisi ja sen sisustus on sulle?

Kotini on minulle todella tärkeä. Mulle visuaalisuus ja ympäröivä tila vaikuttaa ehkä eniten omaan luovuuteen, viihtyvyyteen ja yleiseen fiilikseen. Jos kotona on vaikka tosi sotkuista, sen huomaa omassa moodissa heti. Mut samaan aikaan mun mielestä ei tarvitse olla valmista jotta voi nauttia ja viihtyä. Itsellä koti on edelleen vaiheessa monessa mielessä, mutta viihdyn täällä jo nyt erinomaisesti.

3 sanaa, jotka kuvaavat parhaiten sisustustyyliäsi?

Aikaa kestävä, kodikas, harmoninen

Mitä kotisi kertoo sinusta?

Että kaiken ei tarvitse olla aina niin justiinsa. Että olen elämänmakuinen ihminen ja että rakastan hyviä tuoksuja.

3 parasta sisustusvinkkiäsi harmoniseen ja itsevarmaan kotiin?

  • Värit! Rohkeasti käyttämään värejä. Ei tarvitse olla kirkuvia, vaan ylipäätään jotain värejä.
  • Rakenna koti pikkuhiljaa, kaiken ei tarvitse olla heti valmista
  • Panosta muutamiin laadukkaisiin juttuihin kodissa. Esimerkkinä valaisimet ja sohva!

Seuraa @mustarttu Instagramissa.
Tutustu Pebble vuodesohvaan tästä.

Kuva credit: @mustarttuArttu Mustonen @mustarttu is a Finnish style enthusiast, lifestyle content creator, and influencer. Pebble Sofa Bed plays a central role in his newly renovated studio apartment, located in the trendy district Kallio in Helsinki, Finland. 

We met Arttu in the summer of 2021 and were immediately inspired by his energy, sincerity, and openness. His interest in high-quality and sustainable design, as well as his courage to combine colors and shapes in both fashion and interior design, got us very excited. Arttu's positivity, open-mindedness, and courage to be himself is something we value and we want to convey this attitude also in our daily lives.

During a visit to Turku, Arttu fell in love with BEdesign's sofa collection. He was looking for a smart sofa solution that would also serve as a spare bed in his new home. Arttu's choice was BEdesign's Pebble Sofa Bed 3 in "Frost - Beige 05" fabric.

We got the chance to get a glimpse into @mustarttu's daily life as a content creator and talked about his thoughts on home and interior.

3 words that best describe your interior style?

Timeless, cozy, harmonious

What does your home say about you?

Everything doesn’t always have to be so precise. I'm a person with an appetite for life and I love good scents.

3 hottest interior tips for a harmonious and confident home?

  • Colors! Be brave to use colors. No need for screaming ones, just some colors in general.
  • Build your home bit by bit, everything doesn’t have to be ready right away.
  • Invest in a few quality pieces, for example lamps and a sofa.

Follow @mustarttu on Instagram.
Explore Pebble Sofa Bed 3 here.

Photo credit: @mustarttu

The original interview was conducted in Finnish and the shorter version in English is a free translation by the author.

Leave a comment

All comments are moderated before being published